Срећа

Једна од омиљених… https://youtu.be/JD_hyQPOgOg
Јутро је освануло сиво и тмурно. Киша пада, кроз прозор се види само голо грање и безбојни свет. Питам се где оду боје зими. Да ли и оне спавају зимски сан или, просто, побледе од хладноће? У кући је хладно, ватра је утихнула током ноћи. Слушам звук тишине и топота кишних капи по олуку. Јануар је. Зима је. Хладно је. Сиво је. Мрачно је. Тужно је.

Гледам у ту силну празнину и окрећем се на другу страну. Насмејем се. Схватам колико сам, уствари, срећна. Видим Стевана како спава. Осећам његову топлу руку како ме грли и привија уз себе, а другом руком покрива.
Срећна сам јер знам колико ме воли. Срећна сам јер зна колико га волим. Срећна сам јер знам да ће тмуран дан да прође, а он да дође с посла и седне поред мене да попије кафу и да ми исприча о свом дану. Срећна сам јер знам да ће да ме пита шта има ново, иако нигде нисам изашла цео дан и нема буквално ништа ново и он то зна, али ипак пита, јер му је стало да чује. Срећна сам јер знам да је крај мене неко коме је стало. Срећна сам јер знам да ће свако вече да чека да заједно легнемо, иако је уморан. Срећна сам јер знам да могу да му испричам све, и оно што мислим да не могу. Срећна сам јер знам да ме разуме и не осуђује. Срећна сам јер знам да, иако се некад наљути због нечега, то је само због тога што се брине. Срећна сам јер знам да је ту кад сам срећна, тужна, здрава или болесна. Срећна сам јер знам да он зна да сам и ја ту за њега. Срећна сам јер знам да, чак и кад се посвађамо, нећемо лећи док се не помиримо (јесте то моје правило, али он га поштује). Срећна сам јер знам да ће ме увек пољубити кад устане, чак и ако је љут или нервозан. Срећна сам јер знам да ће ми увек рећи да се добро обучем, иако је напољу топло, јер зна да се лако прехладим. Срећна сам јер знам да ће свако вече да сачека да растресем кревет, иако сам то већ урадила пет пута пре тога. Срећна сам јер знам да ће ме увече загрлити и да ћу ставити главу нна његово раме и тихо причати нешто са њим. Срећна сам јер знам да ће ми допустити да откинем сваку неравнину и крастицу коју осетим на његовом лицу, иако га то нервира. Срећна сам јер знам да је он особа која највише од свега на свету воли да машта и да прави савршене планове које уживам да слушам, иако се често правим да не волим. Срећна сам јер знам да ће сваки други дан да ми прича о томе како ће да купи викендицу на Златибору, иако знам да се то неће десити, вероватно, никада. Срећна сам кад чујем како прича о деци и томе какав ће нам живот бити. Срећна сам јер знам да нисам могла никада и нигде да нађем особу која ће толико да ме воли. Срећна сам јер знам да је ту, да је мој и да ће то бити још много година.
Желим да зна да видим шта све чини за мене, да памтим све ситнице и да, чак и ако се некад учиним незахвалном, заиста ценим сваки тренутак. Срећна сам јер знам да ће он ово да прочита и зато желим да му кажем нешто.
И кад је мрак, и кад је тмурно, кад нема ниједног зрачка сунца, кад не цвркућу птичице и кад киша пада, кад смо сви као ово време, незадовољни, нервозни и посрнули, кад си тужан и кад си нерасположен, кад си уморан или поспан, кад си забринут и мислиш да ништа не ваља, бићу ту да те волим. Кад су добри дани, ту сам да се смејемо заједно, кад су лоши, ту сам да плачемо заједно, а онда се смејемо једно другом како плачемо због глупости, а знамо да ће да прође. Бићу ту увек да ти кажем да се насмејеш, а ти направиш ону језиву фацу и после тога, наравно, пукнеш од смеха. Бићу ту увек да те чешкам по леђима кад легнеш. Бићу ту увек да ти кувам пасуљ, иако ће ми касније руке имати „прелепи“ мирис лука. Бићу ту увек да те дочекам кад дођеш с посла и да седим са тобом док пијеш кафу. Бићу ту увек да те научим да етикета на ћебету увек иде код ногу, а ти и следећи пут наместиш супротно. Бићу ту увек да те загрлим, пољубим и разумем. Бићу ту увек за тебе, као што си и ти за мене. Хвала ти за све што чиниш за мене. Волим те и знам да за срећу нису потребни сунчани дани, куле, градови и светови из бајки. За моју срећу је потребно јако мало. Потребан си ти.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s